Startside Op Nyhedsbrev Links Søg

Tekster i pdf


 

Startside
Op

 

Nedenstående tekster har alle været anvendt i undervisning eller ekskursioner. Med brug af kildehenvisning er man velkommen til frit at anvende disse tekster.  

Tekster

I dette kildehæfte medtages de skriftlige kilder vi har til Pompejis historie i dansk oversættelse. Kildehæftet har været anvendt til Antikkens Venners ekskursion til Pompeji.

       Antallet af kristne i Rom .pdf

Et af problemerne ved at arbejde med ældre historie er fraværret af statistiske oplysninger. I denne artikel - som er et præliminært arbejde - forsøges det at belyse befolkningens størrelse i Rom og antallet af kristne før kejser Konstantins tollerance edikt i 313. Arbejdet er blevet til på baggrund af undervisning på Folkeuniversietet og har været bragt som artikkel i Antikkens Venner okt. 2012.

 

I dansk oversættelse præsenteres kilderne til Poppos jernbyrd og kristningen af Danmark. Kildehæftet har været anvendt til undervisning på Folkeuniversitetet og ved Seminar om Den tidlige kristendom i Danmark.

 

Dette lille kildehæfte præsenterer begrebet folkebøger og specifikt Lucidarius og Sydrak. Her udover bringes eksempler på Peder Laales ordsprog. Kildehæftet har været anvendt i forbindelse med undervisning på Folkeuniversitetet.

 


  
  
  
  
  
  

 

 

Startside ] Op ]

Send e-mail til Svendrup@comxnet.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Senest opdateret: 21. maj 2015